Almanca Çizgi Filmler

Almanca Çizgi Filmler
Almanca Çizgi Filmler

Almanca Çizgi Filmler: Almanca öğrenmek için sadece kitaplardan gramer çalışmanın yeterli olmadığını vurgulamak ve size bir öneride bulunmak istiyoruz. Almancayı hayatınıza entegre edin ve dilinizi günlük yaşamınızda daha fazla kullanma şansı yaratın. Bu, Almanca öğrenme sürecinizi daha etkili hale getirebilir. Peki, nasıl yapabilirsiniz? Mesela Almanca çizgi filmleri izlemek iyi bir başlangıç olabilir. Neden derseniz, Almanca çizgi filmleri izleyerek sıkılmadan, eğlenceli anlar yaşayarak dilinizi geliştirebilirsiniz. Almanca öğrenmek isteyenler için hazırladığımız 10 Almanca altyazılı çizgi film önerisi aşağıda yer alıyor. Keyifli izlemeler!

Almanca Çizgi Filmler Listesi

Almanca çizgi filmler listemizde tam en popüler Almanca çizgi filmlerden derlenmiş tam 10 Adet Almanca çizgi filmler yer almaktadır. Bu Almanca çizgi filmler Almanca öğrenme yolculuğunuzda size rehber olacaktır. Bu Almanca çizgi filmleri izlemek, özellikle alt yazılı şekilde takip etmek size oldukça faydalı olcaktır.

1. Heidi

İsviçreli yazar Johanna Spyri’nin eserinden uyarlanarak 1974 yılında ilk kez televizyona taşınan Heidi, önce Japonya’da tanıtıldı ve daha sonra farklı dillerde tüm dünyaya yayıldı. Toplamda 52 bölümden oluşan Heidi’nin orijinal serisi nostaljik bir yapıya sahip olmasının yanı sıra, günümüzde yeniden uyarlanan versiyonu da bulunmaktadır. Alman devlet televizyonu ZDF’in çocuk bölümü ZDF Kinder’de Almanca altyazılı olarak izlenebilen Heidi çizgi filmi, Almanca öğrenmek isteyenler için oldukça uygun bir dil ve diyalog kaynağı sunmaktadır. Heidi’nin yanı sıra, çizgi filmin diğer önemli karakterleri Heidi’nin arkadaşları Peter ve Clara da dikkat çekmektedir. Çizgi filmin müziği olan “Deine Welt sind die Berge” aynı zamanda çizgi filmin sloganıdır ve Türkçe anlamı “Senin dünyan dağlar” olarak, Heidi’nin İsviçre Alpleri’ndeki yaşantısını yansıtmaktadır.

2. Vikingler

Japonya-Avusturya işbirliğiyle yapılan başka bir kitap uyarlaması çizgi film Türkçe’de “Vikingler” adıyla yayınlanıyor. İsveçli yazar Runer Johnson’ın kaleme aldığı Vikingler, İsveç’teki bir Viking köyü olan Flake’nin güçlü lideri Halvar’ın zeki ve iyi yürekli oğlunun maceralarını konu alıyor. Babası ve mürettebatı zor durumda kaldığında sevimli Wickie, çözüm bulmak için burnuna dokunarak yeni fikirler bulan en bilinen yöntemiyle harekete geçiyor. Almanca olarak “Wickie und die starken Männer” adıyla yayınlanan bu çizgi film, Almanca öğrenirken sıkılmadan eğlenerek izleyebileceğiniz ve dilinizi geliştirebileceğiniz güzel bir seçenek sunuyor.

3. Taş Devri

ABD yapımı olan Die Familie Feuerstein ya da Türkiye’deki adıyla Taş Devri, televizyon dünyasının en sevilen çizgi filmlerinden biridir. Dizi, Fred Çakmaktaş ve ailesi ile, bu ailenin en yakın dostları Moloztaş ailesi arasında geçer ve günlük yaşam üzerine birçok diyalog içerir. Günlük hayat içinden birçok yeni Almanca kelime ve cümle öğrenmek isteyenler için önerdiğimiz bir dizidir Taş Devri. 1960 yılında başlayan bu dönem çizgi filminin toplamda 166 bölümü vardır. Bunların Almanca diline ve altyazı diline sahip olanlarını sizler için internetten araştırdık ve derledik.

4. Meine Freundin Conni

Meine Freundin Conni, aynı zamanda kitap serilerini de içeren ve sonradan televizyonlarda da yayınlanan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Youtube’da şu linkten altyazılı olarak izleyebileceğiniz Meine Freundin Conni, dil açısından oldukça basit ve anlaşılması kolay bir Almanca çizgi filmdir. Her bölümünde farklı temalar işleyen Meine Freundin Conni sayesinde yeni kelimeler öğrenebilir ve Almanca duymanıza daha çok alışabilirsiniz.

5. Temel Reis

Henüz Türkiye’de TRT bile bulunmadığı dönemde uyarlanan Temel Reis çizgi filmi, çizgi romanın ardından televizyona taşındı ve ilk kez siyah-beyaz ekranlarda 1929 yılında seyirciyle buluştu. Renkli televizyonların yaygınlaşmasıyla birlikte Amerika’dan dünyanın dört bir yanına renkli olarak ulaştı. Temel Reis’in en belirgin özelliği, birçok kişinin hala ıspanak denildiğinde akla gelmesi ve yayınlandığı dönemin çocuklarına ıspanağı sevdirmesi oldu. Dizinin başlıca karakterleri Temel Reis’in sevgilisi Safinaz ve kötü karakter Kabasakal’dır. Almanca adı Popeye Der Seeman olan Temel Reis çizgi filmini Almanca altyazılı izlemek isteyenler, çizgi filmi şu linkten takip edebilir ve dil öğrenme sürecine eğlenceli anlar katabilirler.

Almanca Çizgi Filmler - Temel Reis
Almanca Çizgi Filmler – Temel Reis

6. Susam Sokağı

Sesamstrasse, 1969 yılında üretilmiş bir televizyon çocuk programıdır. Türkiye’de 80’li yılların sonu ve 90’ların başında TRT’de yayınlanmış ve o dönemin çocuklarını ekranlarda tutmayı başarmış olan Susam Sokağı, Amerikan ve Alman ortak yapımı bir çizgi filmdir. Toplamda 1500’ün üzerinde bölüme sahip olan Sesamstrasse’nin en tanınmış karakterleri Kurabiye Canavarı, Edi ile Büdü, Kırpık ve Minik Kuş’tur. Susam Sokağı’nın hem yeni versiyonları bulunmakta hem de nostaljik ilk versiyonları internet üzerinde mevcuttur. Almanca adı Sesamstrasse olan Susam Sokağı, Almanca çizgi film izlemek isteyenler için son derece değerli bir kaynaktır. Çünkü çizgi film, eğitici içerik açısından detaylı bir şekilde işlenmiş ve tamamen eğitim odaklı bir şekilde hazırlanmıştır. Susam Sokağı, diğer dizilere kıyasla önemli bir farklılığa sahiptir çünkü tamamen gerçek bir sokaktan oluşmuş ve doğrudan bir çizgi film olmayışıyla dikkat çeker. Ayrıca Susam Sokağı’nın tamamen muppet karakterlerden oluşması, programın döneme göre oldukça olağanüstü bir yapım olduğunu gösterir.

7. Arı Maya

1975 yılında bir kitap uyarlaması olarak ekranlara gelen Arı Maya, o dönemde tüm çocukların favorisi olan çizgi filmlerden biri oldu. Japonya-Avusturya işbirliğiyle hazırlanan bu çizgi film, Almanca öğrenenlerin en çok faydalandığı çizgi filmler arasındadır. 2002 yılında televizyonlarda yayınlanmaya başlanan yeni versiyonuyla Arı Maya’nın diğer önemli karakterleri arasında Maya’nın arkadaşı Willy ve bilge çekirge Philip bulunmaktadır.

8. Şirinler

Şirinler, orijinal olarak 1958 yılında Belçika’da Fransızca bir çizgi roman olarak başlayan bir hikayeden türemiş ve Türkiye’de uzun yıllar boyunca Kanal D ekranlarında yayınlanarak en sevilen çizgi filmlerden biri haline gelmiştir. 1981 yılında televizyona giriş yapan Şirinler çizgi filmi, yabancı dil öğrenirken tercih edebileceğimiz dizilerden biridir. Dizinin temel karakterleri arasında Şirin Baba, Şirine, Gözlüklü Şirin bulunmakta, ancak kötü karakter Gargamel ve onun kedisi Şirinler’in peşinden sürüklenmektedir.

9. Benjamin Blümchen

2002-2003 yılları arasında Almanya’da üretilen ve büyük ilgi gören bu çizgi film, diğerleri gibi Türk televizyonlarında da gösterilen bir yapımdır. Dizinin odak noktasında, bir fil olan Benjamin bulunmaktadır. Bu çizgi filmde Benjamin’in çeşitli maceralarına konuk olabilir ve her bölümde farklı meslekleri işleyen bu yapım aracılığıyla Almanca’da yeni kelimeler öğrenme fırsatı bulabilirsiniz.

10. Laura’nın Yıldızları

Bu çizgi filmin odak noktasında küçük bir kız çocuğu olan Laura bulunmaktadır. Türkçe adıyla “Laura’nın Yıldızları” olan bu çizgi film Alman yapımıdır ve 2004 yılında üretilmiştir. Her bölümünde, Laura’nın dünyasına yapılacak yolculuklar sırasında hem Laura’nın yaşadıklarına tanık olacak hem de yeni kelimeler öğrenerek Almanca anlama becerinizi artıracaksınız.

Almanca çizgi filmler izlemek, dil öğrenimi açısından birçok fayda sağlayabilir. Öncelikle, çizgi filmler, doğal konuşma dilini ve günlük ifadeleri içerdiği için dilin pratik kullanımını anlamak adına etkili bir kaynaktır. Görsel materyallerle desteklenen bu içerikler, kelime dağarcığını genişletmek, doğru telaffuz ve vurgu öğrenmek açısından oldukça işe yarar. Ayrıca, çeşitli karakterler aracılığıyla kültürel ifadeler, gelenekler ve günlük yaşam hakkında bilgi edinmek, dilin kullanımını daha derinlemesine anlamak için yardımcı olabilir. Almanca çizgi filmleri izlemek, dil öğrenimini daha eğlenceli hale getirerek öğrenenin motivasyonunu artırabilir ve günlük konuşma dilini öğrenme sürecini destekleyebilir.

Almanca Çizgi Filmler ile İlgili Yazılar

Almanca Evin Bölümleri

Almanca İsim Sorma

Almanca Günler

5/5 - (3 votes)

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir